Intuïtie en het onderbewustzijn

Intuïtie, onderbewustzijn, spiritualiteit. Om je een idee te geven hoe ik hier mee werk in mijn praktijk vindt je hieronder een aantal voorbeelden.

Als iemand teveel blijft piekeren en dus in zijn ratio blijft hangen dan gebruik ik hulpmiddelen waarmee we direct het onderbewustzijn aanspreken.  Bijvoorbeeld bij vragen als ‘ik mis iets in mijn leven’, of ‘welke keuze moet ik maken’. We formuleren de vraag waar iemand al tijden over piekert en laten het onderbewustzijn antwoorden. Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door visuele associatie. De ratio is niet gewend op die manier een vraag te beantwoorden, dus het onderbewustzijn neemt dan direct die plek in. Heel doeltreffend.

Lichamelijke kwaaltjes zeggen ook heel veel. Pijn in een schouder of arm, last van je maag, etc. Ik voel met iemand mee en samen kijken we wat die pijn betekent. Bijna altijd is er een link tussen de klachten en de vraag die iemand op dat moment het meeste bezig houdt.

Associëren met dieren, dromen visualiseren. Het zijn niet de dingen die iemand dagelijks doet. Daarom des te leuker. Op een luchtige manier komt er zoveel informatie vrij die bij gewone vragen achterwege blijft. Je leert jezelf echt kennen juist omdat je hier niet in getraind bent, je stapt uit je vaste denkpatronen.

Regelmatig maak ik mee dat iemand niet zijn ‘eigen leven’ leidt, maar het leven dat van hem verwacht wordt, of dat hij zichzelf heeft opgelegd, of heel soms gewoon echt het leven van iemand anders (moeder, overleden broer, etc.). Als dit besef er komt gaat er een wereld aan mogelijkheden open om je leven wel in te gaan vullen zoals jij echt bent en wilt.

Stel tijdens het coachtraject komt steeds naar voren dat je heel ambitieus bent en altijd ‘aan’ staat. Deze eigenschappen hebben je veel opgeleverd, maar ze helpen je niet bij je coachvraag (Bijv. Ik wil meer plezier in mijn werk). Je zou wat relaxter en energieker willen zijn. Ik laat je dan deze tegenpolen ‘voelen’. Daarna kijken we of je het kunt combineren en hoe dát voor jou voelt. Door het ‘invoelen’ erbij te betrekken kun je al vooruit ervaren wat een verandering voor jou betekent. Vervolgens werken we uit hoe je dit praktisch kunt realiseren.

Ik vind de privacy van mijn klanten het grootste goed dat er is en daarom heb ik ervoor gekozen geen praktijkvoorbeelden te geven. Elk specifiek voorbeeld zou een herkenning kunnen zijn en dat wil ik voorkomen.

Als coach ben ik “traditioneel” opgeleid als coach practioner, maar ben ik ook geschoold als therapeutisch en energetisch coach, spiritueel coach en kindercoach.

Mocht je vragen hebben over deze pagina of over een mogelijk coachtraject neem dan gerust contact met mij op.