Ervaringen

BTC ( before Corona tijd ) I was dealing with the death of a partner. Depression was making me and my work suffer. I was starting a new direction as an artist and my mood and lack of energy had a negative effect on my creativity.

Natalie used traditional talk therapy with me, as well as visualization and somatic therapy, to help me integrate mind and body to achieve balance. I have gained resilience that will help me through the rest of this pandemic.
Natalie Berkers helped me evolve, enlightened me and pushed me forward.

Barbara, artist

 

Zojuist heb ik mijn coachtraject even herlezen. Ik heb een traject van zeven afspraken gevolgd bij Nathalie. Het doorlezen heb ik te lang uitgesteld, merk ik al meteen. Ik krijg kippenvel van hoe goed het gaat en dat in minder dan een jaar. WOW! Wat heb ik ontzettend veel geleerd in de maanden dat ik Nathalie sprak en het verbaast me hoeveel ik daar nu nog aan heb. Ik dacht voordat ik alles terug ging lezen dat ik vrij veel niet meer in zou zetten en dat ik oefeningen en gedachtegang tips vergeten zou zijn, maar het tegenovergestelde blijkt waar. Zonder dat ik het door heb, gebruik ik dagelijks tips die Nathalie me heeft gegeven en daar ben ik zo dankbaar voor. Ik heb samen met Nathalie doelen opgesteld die ik natuurlijk zo snel mogelijk wilde bereiken. Ik dacht echter niet dat ik na bijna een jaar al zo ver zou zijn. Nathalie heeft er voor gezorgd dat ik stilstond bij wat er mis ging en daar kon ik vervolgens mee aan de slag. Deze manier van werken heb ik als zeer prettig ervaren!

Nienke Baltussen, student

Na een flinke burn-out 2 jaar eerder en door mijn HSP voelde ik dat mijn leven weer ging aanvoelen als onprettig. Ik merkte dat de vele prikkels in mijn leven me parten speelden en ik daar niet meer mee om kon gaan. Mijn werk was een grote energielek. Met twee voor mij belangrijke hulpvragen nam ik contact op met Nathalie. Ik vond een goede klik belangrijk dus wilde graag eerst een kennismakingsgesprek.
Tijdens een traject van 10 sessies heeft Nathalie mij terug gebracht naar mijn basis, via inzichten kreeg ik handvatten, met oefeningen neem ik mijn rust en blijf ik dicht bij mezelf. Wat een heerlijk gevoel! Het beste wat door dit traject is gebeurd is dat ik weer trots ben op mezelf en dat ik een carriëreswitch heb gemaakt. Ik ben dankbaar voor iedere dag, geniet van mijn werk en van het leven! 
Nathalie, bedankt!
AvdS, Oisterwijk

 

Al zoekend naar een coach kwam ik op internet de naam Menfes Coaching tegen.
Bij het lezen van de site sprak vooral de combinatie van de manier van coachen met hoofd, hart en ziel samen met haar bekendheid met hoog sensitiviteit en loopbaan coaching mij aan.
Tijdens het intakegesprek kreeg ik direct een goed gevoel. Nathalie liet merken oprecht te luisteren en vroeg door om ook de coachvraag helder te krijgen en om een goed beeld te krijgen of ze me kon helpen.
En dat kon ze!
In het traject dat volgde heeft ze me enorm geholpen met het maken van stappen die ik nodig had. Altijd vanuit een liefdevolle en respectvolle houding.
Nathalie heeft de gave om perfect aan te voelen wat er speelt en weet hier als geen ander op in te spelen.
Soms zacht meebewegend, soms confronterend, altijd rekening houdend met wat ik nodig had.
Resulterend in een prachtige reis naar binnen, waarbij ik anders ben gaan kijken naar patronen en overtuigingen die belemmerend voor mij waren.
Met prettige oefeningen en opdrachten leerde ik om mijn drukke gedachtewereld rustiger te krijgen, om meer in het moment te leven en weer contact te maken met mijn hart en mijn gevoel.
En er was ruimte. Ruimte voor een traan, maar zeker ook ruimte voor een lach!
Wat ik ook als zeer fijn heb ervaren, zijn de reflectieverslagen die ik na elke sessie heb gemaakt.
Het dwong me niet alleen om te reflecteren op mijn eigen handelen, maar het is ook een mooi naslagwerk geworden dat ik gebruik om af en toe eens terug te lezen hoe mijn reis verlopen is en hoe ik gegroeid ben.

Nathalie, dank dat ik deze reis heb kunnen maken met jou als deskundige ‘gids’ aan mijn zijde!

Jeroen Maas

Na een jarenlang slopend en hectisch leven waarin alles in het teken stond van mijn bedrijf was het tijd voor bezinning vond ik.
Ik was niet alleen op zoek naar een nieuwe richting in mijn leven maar ook naar mijn echte intrinsieke drive.
Daarover eens pratend met een goede bekende kwam de tip die mij in de richting van Menfes coaching bracht.

Er was direct een klik tussen Nathalie en mij waardoor de gesprekken vrijwel direct heel open en ontspannen waren.
Daar waar ik nog wel eens de neiging had om op een vraag slechts een deel van het antwoord te geven kwam ik daar bij Nathalie niet mee weg.

Wat ontzettend knap is dat zij op het juiste moment de juiste vragen weet te stellen en geen genoegen neemt met een half antwoord. Daardoor kon ik flinke stappen maken; omdat het dieper ging dan ik misschien zelf op voorhand wilde. De opbouw van de gesprekken is logisch en helder.

De sessies hebben mij mede om die reden goed inzicht gegeven in mijn eigen persoonlijkheid waar ik zo naar op zoek was. Hierdoor kan ik duurzaam aan nieuwe initiatieven beginnen of andere die niet bij mij passen afwijzen.
Als je jezelf kent wordt het leven een stuk eenvoudiger….al liggen de klassieke valkuilen altijd op de loer.

Ik kan het iedereen aanraden,

Hans Koopman, algemeen directeur

 

 

Tussen alle coaches viel je website me op door de heldere informatie en de eenvoud om door deze informatie te navigeren.

Jij bleek de perfecte match te zijn door je kennis over HSP in combinatie met je ervaring in loopbaanbegeleiding.

Je bent een dijk van een coach door je flexibiliteit, rust, intelligentie, geduld en wijsheid. Een aangename bijkomstigheid was dat je uit mijn eerdere assessments rode draden wist te halen die ik zelf nog niet had ontdekt. Met de aanvullende kwaliteitsonderzoeken heb ik inzichten gekregen voor de rest van mijn leven.

Het is fijn dat je (ook) gelooft in de focus op positiviteit en vooruit gaan. Het lukte je om me een andere kijk op zaken te geven waardoor ik een brede blik kon houden.

Door het traject weet ik wat ik zoek, wat ik te bieden heb en hoe je realistisch dromen kunt najagen.
Nathalie…bedankt.

Wendy Brans communicatie professional

 

Toen ik in een burn-out kwam heb ik gezocht naar een coach die gespecialiseerd was in hoogsensitiviteit. Ik kwam bij Nathalie terecht en dat was het beste wat me op dat moment kon overkomen. Nathalie is enorm goed in haar vak en ik voelde me helemaal mezelf bij haar. Ze is heel intelligent en heeft het vermogen om zonder oordeel naar je te luisteren. Vervolgens stelt ze precies de juiste vragen waardoor je zelf met oplossingen komt. Ze is enorm positief ingesteld en focust zich op de dingen die goed gaan. Elk stapje, hoe klein ook, is er 1. Na elke coachsessie voelde ik me beter dan ervoor. Dit gaf enorm veel vertrouwen. Zowel in mezelf als in Nathalie als coach. Nog steeds pas ik toe wat ik tijdens onze coachsessies heb geleerd en zonder Nathalie had ik niet zo ontzettend veel over mezelf geleerd!

Rosa Wessels
Fotograaf voor ondernemers https://rosawessels.wixsite.com/fotografie

 

Gedurende enkele maanden heb ik met Nathalie gewerkt aan, wat leek, een reeks uiteenlopende uitdagingen waar ik prive en op werk tegenaan liep. Een voor een hebben deze de ruimte gekregen en zijn mij de tools aangereikt om hier mee aan de slag te gaan of ben ik geholpen tot andere perspectieven te komen. Richting het einde van het traject bleek veel van wat besproken is de basis te vinden in een patroon dat zich iedere keer op een andere manier presenteert. Op een vriendelijke, doortastende manier heeft Nathalie me geholpen zelf tot deze conclusies te laten komen. De sfeer van de sessies is veilig en accepterend, waardoor ruimte ontstaat om alles wat naar voren komt gewoon te laten zijn. Met scherp inzicht en een dosis goed getimede humor zijn het zeer productieve sessies geweest die mij de controle in mijn leven hebben helpen terugnemen.

TvdA, engineer professional

 

Ik heb de coach sessies met Nathalie als zeer prettig ervaren, door een mooie combinatie van humor, scherpe vragen en reflectie. Ik heb al verschillende trainingen gevolgd en ken mezelf redelijk goed, maar door deze coach sessies, met steeds als leidraad en check mijn eigen gevoel, ben ik nog dichter bij mezelf gekomen en heb ik waardevolle inzichten gekregen. Ik kan Nathalie van harte aanbevelen!

Kim Aleven, manager

 

In eerste instantie had ik geen duidelijke hulpvraag. Ik wilde meer weten over hooggevoeligheid, maar wat, wist ik niet precies. Tijdens onze sessies kwam ik erachter dat Nathalie veel meer wijsheden heeft dan alleen over het onderwerp hooggevoeligheid. Zo heeft ze mij o.a. geholpen met diverse inzichten omtrent mijn nieuw te starten onderneming, én heeft ze mij geholpen om mezelf nog beter te leren kennen. Het waren hele waardevolle sparringsessies, die ik niet zal vergeten. Mede door Nathalie ben ik dichterbij gekomen om de best mogelijke versie van mezelf te zijn!

NvdL, ondernemer


Ik had geen idee wat ik kon verwachten van mijn eerste coachingstraject. Op mijn werk en in mijn prive-leven liep ik vast. Mijn hoofd liep vol, had het altijd druk, wilde alle ballen in de lucht houden, ten koste van mezelf. Er moest iets gebeuren.

Nathalie kwam op het juiste moment op mijn pad.
De eerste sessie voelde meteen goed, persoonlijk en vertrouwd. Dankzij de kritische doortastendheid van Nathalie kwam ze telkens weer snel tot de kern van mijn ‘problemen’. Door onze gesprekken kreeg ik een beter inzicht in mijn eigen doen en laten en patronen. We spraken over mijzelf, hadden goede, verhelderende gesprekken over mijn loopbaan en door middel van oefeningen werd veel over mijzelf duidelijk.

Het coachingstraject heb ik ervaren als een onvergetelijke, inspirerende periode waaraan ik nog vaak terug zal denken. Ik heb meer balans kunnen creeeren in mijn werk en prive-leven.
Op een heel natuurlijke en ongeforceerde manier is spiritualiteit onderdeel gaan uitmaken van onze sessies, dit vond ik ontzettend bijzonder. Ook na het traject is dit onderdeel gaan uitmaken van mijn leven.
Na deze periode is mijn leven en mijn blik op het leven in een rustiger vaarwater terecht gekomen, met meer kennis over mijzelf waardoor ik de rust ook beter kan bewaren.

MvE, HR manager

 

Vooral de doortastendheid van Nathalie sprak me erg aan.

Ondanks dat het over mij ging en we al snel tot bepaalde inzichten kwamen over mijn “zijn”, heb ik me geen enkel moment opgelaten gevoeld.

Zij hielp me heel gemakkelijk van het ene inzicht over mezelf naar het volgende inzicht zonder dat ik drempels of belemmeringen tegen kwam.

Ik ben me bewust geworden van mijn eigen kracht en de mogelijkheden die deze kracht me kan bieden om tot nieuwe dingen te komen.

J. v. E. Zelfstandige professional

 

De 10-tal coaching sessies met Nathalie heeft mij enorm geholpen bij het scherp definiëren van mijn “key drivers” in werk en werk-prive. Dieper kunnen doorvragen en dus geen genoegen nemen met sociaal wenselijke antwoorden- zeker bij een zelf afschermend persoon als ikzelf- is een bijzonder talent. Nathalie is niet mijn eerste professionele coach, maar wel de eerste die mij heeft kunnen laten accepteren wat ik moet “vasthouden” en “loslaten”. Een enorme stap in mijn zelfontwikkeling. Nathalie is een vrouw die zelf op hoog niveau in het bedrijfsleven heeft gewerkt, dus zij heeft snel inzicht getoond in de cases die ik haar heb voorgelegd. Een investering in Nathalie’s diensten is een dubbele investering in jezelf.

Lily Jong, business innovator

 

Mijn ervaring met Nathalie als coach is heel positief. Het leek alsof er meerdere onderwerpen tegelijk samen kwamen, die uiteindelijk werden samengevat en dat we zo vervolgens tot concrete oplossingen kwamen.

Ik ben me ervan bewust geworden dat ik mijn motivatie haal uit mijn creativiteit en resultaatgerichtheid. En dat mijn gedrevenheid voortaan ook mag voortkomen uit de zachte kant van mezelf en dat ik daarop 100% kan vertrouwen.

Ik ben tevreden en kan dit concreet gaan toepassen in mijn werk. Dit alles zonder mijn eigen identiteit te verliezen. Ik blijf mijn gut-feel volgen!

N. v/der V. Projectmanager

 

Het coachtraject heb ik ervaren als prettig, duidelijk, het gaf me zelfinzicht, reflectie.
Mijn doel is bereikt en mijn coachvraag beantwoord.
Ik ben zeer tevreden en zou Nathalie als coach ook aanbevelen bij relaties.

I.v.E. eigenaar/ondernemer

 

Ik ben er achter gekomen wat mijn struikelblok is en heb inzicht gekregen in mijn manier van communiceren met mijn personeel.

Het was voor mij een grote verrassing dat ik zelf de antwoorden heb op mijn eigen vragen. En dat ik veel ben gaan gebruiken van hetgeen we hebben besproken.

Je hielp mij zelf oplossen en ontdekken waar ík behoefte aan heb.

N.R. DGA

 

Ik heb het coachen ervaren als heel erg prettig, open en vertrouwd.
Nathalie heeft een rustige aanpak. De sfeer was ontspannen en ze geeft de ruimte en rust om na te laten denken. Ik ben zeer tevreden.
Ik ben me bewust geworden van het gegeven dat mijn droom eigenlijk al behoorlijk dicht bij de realiteit ligt.

N.C. Zelfstandig ondernemer