Professionals

Als er sprake is van spanning, onzekerheid of onrust dan belemmert dit je functioneren. Vaak voel je wel dat er iets niet klopt, maar echt duiden kun je of wil je het nog niet. Meestal merkt je omgeving dit ook. Collega’s of werknemers. En niet te vergeten vrienden en familie.

Als professional ben je gewend dingen aan te pakken. Je wilt dit ook aanpakken, het oplossen, maar dit is geen zakelijk vraagstuk, hoe doe je dit? Hier komt meer bij kijken dan hetgeen je nu al doet.

We ontrafelen samen waar het bij jou werkelijk om draait. En we boren al je vaardigheden aan. Ratio en gevoel, kwetsbaarheid en kracht, bewustzijn en intuïtie, en je fysiek. Wanneer zet je wat in? Waar luister je naar? Welke patronen keren steeds terug maar helpen je niet verder?

Soms zorgt alleen al een te grote disbalans in bovengenoemde vaardigheden voor een gevoel van onbehagen.

Als iemand bijvoorbeeld in zijn ratio zit, dan help ik met ruimte maken voor 2 andere zeer snelle en adequate raadgevers: gevoel en intuïtie. Gaandeweg hoor ik dan opmerkingen als ‘had ik toen maar naar mijn intuïtie geluisterd’ of ‘ik wist ergens altijd al dat het fout/goed zat’.  Zaak is het dan om handvaten te krijgen hoe je in de toekomst deze ‘onderbuikgevoelens’ op de voor jouw juiste manier serieus kan nemen.

Ook fysieke klachten (stijve nek , vermoeidheid, etc) kunnen we bij een coachtraject aanpakken. Fysieke klachten zeggen namelijk vaak meer dan wij in eerste instantie doorhebben. Ik  kan met je op zoek naar wat jouw lichamelijke klacht jou te vertellen heeft. Dit heeft tot gevolg dat als je hier naar luistert je tot inzichten komt die je weer verder helpen.

Balans in je vaardigheden zorgt onder andere voor authenticiteit, oprechtheid, zingeving, lichamelijke ontspanning en geluk.

En zakelijk gezien heeft dit vervolgens ook een krachtige impact.

 

Zie ook ervaringen van andere professionals.