Workshop kernkwadranten en rollenspelen

Tijdens de workshop kernkwadranten leren de deelnemers niet alleen meer over hun eigen kwaliteiten en valkuilen, maar ook over de kwaliteiten en valkuilen van hun collega’s.

Deze workshop maakt duidelijk waarom zij met sommige mensen makkelijker kunnen omgaan dan met anderen en hoe ze dit kunnen veranderen.

De workshop is in een ongedwongen en positieve sfeer. Soms confronterend, maar altijd met de insteek om elkaar beter te leren kennen op een goede manier. Kernwoorden hierbij zijn: versterking van het teamgevoel, sympathie voor elkaars sterke en zwakkere punten en inzicht hoe anderen jou zien.

De workshop duurt ca. 2,5 uur en afhankelijk van de grootte van de groep kan ik deze alleen of met een collega coach begeleiden. Tot ca. 8 personen is 1 coach voldoende.

Een half jaar na het geven van deze workshop kwam de onderneemster naar me toe en zei, ‘ik regel vaak workshops en andere dingen voor mijn personeel, maar jij hebt echt iets losgemaakt bij ze en ze hebben het er nu nog steeds over.’

Hiernaast regel ik ik ook rollenspellen op maat. De opdrachtgever en eventueel ook de medewerkersgeven mij input. Deze bestaat uit een omschrijving van situaties waar zij tegen aanlopen, met klanten of onderling. Dit combineer ik met de kwaliteiten en valkuilen van een ieder (bekend door intake, of door de workshop kernkwaliteiten). Op basis daarvan schrijf ik casussen uit.  Ik ben vervolgens bij de rollenspelen aanwezig en geef iedereen persoonlijke feedback.

Ik krijg teruggekoppeld dat dit confronterend is, maar ook ontzettend leerzaam en leuk. Dit samen met een groep collega’s doen versterkt, naast het eigen inzicht, ook het begrip voor elkaar en de team spirit.

Voor meer informatie neemt u gerust contact met mij op.